RSS

BARBUNYA PİLAKİ

10 Sep
BARBUNYA PİLAKİ

Malzemeler:

  • 1/2 kg ayıklanmış taze barbunya fasulyesi
  • 2 adet kuru soğan 
  • 2 adet rendelenmiş domates veya 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 1 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • yarım demet maydanoz
  • 4-5 adet tatlı ince yeşil biber
  • yarım tatlı kaşığı şeker ve tuz

Yapılışı:
Barbunyayı suda haşlayın ve süzün ince doğranmış soğanları yağda pembeleştirin ince doğranmış yeşil biberi, sarımsakları ve küp şeklinde doğranmış havuçları ilave edip biraz kavurun domates rendesini de ekleyip iyice kavurun barbunyayı ,şekeri , tuzu ilave edin 1 bardak kaynar su ile kısık ateşte pişirin servis tabağına alın üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin


 
Leave a comment

Posted by on September 10, 2010 in Zeytinyağlılar ve Sebze Yemekleri

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: