RSS

EVDE KOLAY DÖNER

10 Sep

EVDE  KOLAY  DÖNER


Malzemeler:
  • 8 adet dövülmüş tavuk göğüs eti 
  • 400gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı salça 
  • 1yemek  kaşık yoğurt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • tuz
Yapılışı:
kıyma,soğan rendesi,tuz ve baharatlarla güzelce yoğrulur.Ayrı bir kapta yoğurt ,yağ ,salça çırpılır dövülmüş tavuk etleri bu harca bulanarak bekletilir önce folyo onun üzerine naylon yayılır naylonun üzerine önce tavuk sonra biraz kıyma yayılır bu böyle bitene kadar üst üste dizilir en üstte tavuk olacak şekilde folyo ile  sarılır buzluğa konur istediğin zaman 10 dakika önceden çıkarılır bıçakla kesilir önceden ısıtılmış yağsız teflon tavada pişirilir.

            Dönerin çiğ hali


 
Leave a comment

Posted by on September 10, 2010 in Etli yemekler

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: