RSS

LAHANA EZMESİ

10 Sep


LAHANA EZMESİ  (DÜDEY)

  
      Malzemeler 
  • 1kilo kara lahana
  • 1kilo pazı
  • 1 su bardağı barbunya  fasulyesi 
  • 1 yemek kaşığı tere yağ veya 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5-6 diş sarımsak

Yapılışı:

Lahanalar ve pazılar ayıklanır ve yıkanır daha sonra doğranır büyük bir tencereye su konur ve kaynatılır kaynayan suya  tuz atılır önce lahanalar koyulur haşlanır yumuşayınca üzerine pazı eklenir iyice yumuşayıncaya  kadar pişirilir akşamdan ıslatılıp haşlamış olduğumuz fasulyede eklenir daha sonra süzülür bir yemek kaşığı tereyağ kızdırılır lahananın üzerine gezdirilir  beş altı diş sarımsak ayıklanır ve rendelenir dövme tahtası ile lahana ezilir.Özellikle mısır ekmeği ile servis edilir.
 
Leave a comment

Posted by on September 10, 2010 in Zeytinyağlılar ve Sebze Yemekleri

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: