RSS

BEZELYELİ TAVUK SARMA

05 Oct
BEZELYELİ TAVUK SARMA


malzemeler:

  • 4 adet tavuk göğsü  şinitzel olarak hazırlanmış 
  • 1/2 kg hazır garnitür veya
  • 1adet havuç 
  • 2orta boy patates
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz

Et harcı için:

  • 1yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

yapılışı:
Küp şeklinde doğrayıp haşlamış olduğumuz sebzeleri  bir tatlı kaşığı yağ ile kavurun.
Tavuk etlerini bir yemek kaşığı yoğurt ,1 yemek kaşığı salça,1 çay kaşığı pul biber ,1/2 cay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı kekik  1 yemek kaşığı sıvı yağ biraz tuz  ile harmanlayın.
Yağda çevirdiğiniz haşlanmış sebzeleri tavukların içlerine yerleştirerk rulo şeklinde sarın.

cam fırın  kabına  yerleştirin salçalı su hazırlayıp üzerini geçmeyecek şekilde dökün tekrar az bir tuz ilave edin  üzerini folyo ile kapatarak fırına verin. 200 derecede 30 dk  pişirin   daha sonra üzerindeki folyoyu kaldırın ve10 dk kadar folyosuz pişirin daha sonra  kaşar dilimlerini  yerleştirin ve    kaşar peyniri eriyene kadar fırında bekletin sıcak servis yapın

 
Leave a comment

Posted by on October 5, 2010 in Etli yemekler

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: