RSS

PROFİTEROL

06 Oct
PROFİTEROL

Malzemeler:
  • 4 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 tutam tuz 
  • 1 tutam şeker
  • 1/2 margarin
İç Kreması:
  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  •  1 paket vanilya hepsi tencereye konur iyice karıştırılır ve ocakta katılaşıncaya kadar pişirilir

Çikolata sosu için
  • 500 ml süt 
  • 80 gr bitter çikolata
  • 80 gr sütlü çikolata
  • 20 gr kakao hepsi karıştırılır ocakta pişirilir
Beyaz sos:
  • 250 ml süt
  • 85 gr şeker
  • 75 gr un
  • hepsi karıştırılır çırpılarak katılaşana kadar pişirilir
  • bunun içine çikolata sosu karıştırılarak soğutulur ve profiterol  üzerine dökülür
Yapılışı:
yarım paket margarin 1 bardak su tuz şeker ile kaynatılır 1 bardak un katılıp dibi tutmadan iyice pişirilir. soğuduktan sonra içine yumurtalar tek tek kırılır çok güzel yoğrulur . lokma gibi elle ıslak kaşıkla yağsız tepsiye alınır eğer varsa sıkma torbası ile de tepsiye yuvarlak şekilde sıkılır 130 dereceli fırında pişirilir pişince içine muhallebi konur üzerine çikolata sosu dökülür
 
1 Comment

Posted by on October 6, 2010 in Tatlılar

 

One response to “PROFİTEROL

  1. Anonymous

    February 21, 2011 at 6:17 pm

    vıldancım tarıfın cok guzel.ama su yerıne un yazmıssın.ellerıne saglık

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: