RSS

PROFİTEROL

06 Oct
PROFİTEROL

Malzemeler:
  • 4 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 tutam tuz 
  • 1 tutam şeker
  • 1/2 margarin
İç Kreması:
  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  •  1 paket vanilya hepsi tencereye konur iyice karıştırılır ve ocakta katılaşıncaya kadar pişirilir

Çikolata sosu için
  • 500 ml süt 
  • 80 gr bitter çikolata
  • 80 gr sütlü çikolata
  • 20 gr kakao hepsi karıştırılır ocakta pişirilir
Beyaz sos:
  • 250 ml süt
  • 85 gr şeker
  • 75 gr un
  • hepsi karıştırılır çırpılarak katılaşana kadar pişirilir
  • bunun içine çikolata sosu karıştırılarak soğutulur ve profiterol  üzerine dökülür
Yapılışı:
yarım paket margarin 1 bardak su tuz şeker ile kaynatılır 1 bardak un katılıp dibi tutmadan iyice pişirilir. soğuduktan sonra içine yumurtalar tek tek kırılır çok güzel yoğrulur . lokma gibi elle ıslak kaşıkla yağsız tepsiye alınır eğer varsa sıkma torbası ile de tepsiye yuvarlak şekilde sıkılır 130 dereceli fırında pişirilir pişince içine muhallebi konur üzerine çikolata sosu dökülür
Advertisements
 
1 Comment

Posted by on October 6, 2010 in Tatlılar

 

One response to “PROFİTEROL

  1. Anonymous

    February 21, 2011 at 6:17 pm

    vıldancım tarıfın cok guzel.ama su yerıne un yazmıssın.ellerıne saglık

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: