RSS

REVANİ

06 Oct

REVANİ

Malzemeler:
  • 6 adet yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 limonun rendesi
  • fındık veya ceviz
şerbeti için:
  • 1 litre su 
  • 1 kg şeker
  • 1/2 limonun suyu
Yapılışı:
Yumurta ile şeker iyice çırpılır.Un ,irmik ,limon  kabuğu ceviz veya fındık eklenir. Yağlı kare fırın cam kabına dökülür 180 derecede pişirilir fırından çıkınca revani soğuk şurup sıcak şekilde dökülür üzeri kapatılır dilediğin şekilde süslenerek  servis yapılır .Dilerseniz revaniyi dikdörtgen cam kapta pişirebilir üzerine iki renkli  muhallebi yayarak  çikolata parçaları ile süslenebilir .Buda değişik bir sunum olmuş olur.
 
Leave a comment

Posted by on October 6, 2010 in Tatlılar

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: