RSS

EZME KARA LAHANA ÇORBASI

08 Oct

EZME KARA LAHANA ÇORBASI ( CAHEY )


Malzemeler:
  • 1 kilo kara lahana
  • 2 tahta kaşık dolusu mısır unu
  • 1 su bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi 
  • 1çay bardağı haşlanmış mısır
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 kesme şekeri kadar arzu edilirse iç yağ 
yapılışı:
lahanalar ayıklanır ve yıkanır çok ince bir şekilde doğranır .Tencereye su konur kaynayınca tuz katılarak lahanalar iyice haşlanır süzülür. akşamdan ıslatılan fasulyeler haşlanır ve süzülür .Tencereye haşlanmış lahana haşlanmış fasulye,haşlanmış mısır konur üzerine  su eklenir çorba kıvamı olmalıdır kaynayınca tuz ve  mısır unu serpilerek iyice karıştırılır yağda biber yakılıp dökülür 10 dakika daha pişirilip ocaktan alınır ezme tahtası ile çorba 10 dakika kadar dövülür..İç yağ isterseniz yağ ile birlikte eritilir.  Mısır ekmeği ile yemenizi tavsiye ederim.
 
Leave a comment

Posted by on October 8, 2010 in Çorbalar

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: