RSS

HAŞHAŞLI ÇÖREK

08 Oct
HAŞHAŞLI ÇÖREK

Malzemeler:
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 küçük paket kuru maya
İçi için:
  • 50 igr kuru haşhaş
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • yarım paket yumuşak margarin
Yapılışı:
Hamur malzemesi ile hamur yoğrulur.Yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır  elle açılır üzerine yumuşak margarin ve bu 1 yemek kaşığı yağ ile kavrulmuş haşhaş yayılır diğer bezede açılır bu hamurun üzerine konur tekrar yağ ve haşhaş sürülür  üçüncü  katta konur ve yağ ve haşhaş konur daha sonra hamur elle iyice gerdirerek açılır ucundan  sararak rulo yapılır rulolarda iki ucundan tutularak çamaşır sıkar gibi burulur yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizilir üzeri  kızarana kadar 200 derecede pişirilir.
 
Leave a comment

Posted by on October 8, 2010 in Hamur işleri ve börekler

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: