RSS

İSLİM KEBABI

08 Oct
İSLİM KEBABI

Malzemeler:
  • 5-6adet patlıcan 
  • yarım kilo kıyma
  • 1adet yumurta 
  • 1adet küçük soğan
  • 1 kahve fincanı galeta unu 
  • 3 domates
  • 3 yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz ve karabiber
  • kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Patlıcanlar ayıklanır yıkanır alacalı soyulur tuzlu suda bekletilir .sıkılır bir ucundan diğer ucuna kadar bıçakla ince şeritler kesilir yağda iki tarafı kızartılır diğer tarafta kıyma,yumurta,galeta unu 1 soğan rendesi tuz karabiber ile köfte yoğrulur ve az yağ ile iki tarafı kızartılır. İki adet patlıcan şeritleri artı şekli olacak şekilde tezgaha serilir ortasına yumurta büyüklüğünde yapılan köfteler konur patlıcanlar birbiiri  üzerine bohça gibi kapatılır kürdanla tutturulur üzerine biber ve domates dilimleri  konur cam fırın kabına dizilir tuz ,karabiber serpilir 1 yemek kaşığı salça su ile açılır üzerine gezdirilir orta dereceli fırında pişirilir

Not Galeta unu :fırında kurutulmuş ekmek veya   galeta   robotta çekilerek  elde edilebilir

 
Leave a comment

Posted by on October 8, 2010 in Etli yemekler

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: