RSS

KABAKLI PİLAV

08 Oct

KABAKLI PİLAV 

Malzemeler:
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı  su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı dolusu bal kabağının küp şeklinde doğranmış yeşil kısımları
  • biraz tuz

Yapılışı:
Pirinçler ayıklanır iyice yıkanır.Tencerede yağ eritilir 3 bardak su konur  kaynatılır .Kaynayan suya pirinç ve kabaklar ilave edilir tuz eklenir kısık ateşte pişirilir
Not:
Kabak tatlısı yaparken kabakların yeşil kısımları ayrılır ve küp şeklinde doğranarak poşete konulur derin dondurucuda saklanır pilav yapılmak istenildiğinde kullanılabilir

 
Leave a comment

Posted by on October 8, 2010 in Pilavlar ve Makarnalar

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: