RSS

KISIR

08 Oct


KISIR

Malzemeler:

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı zeytin yağ
  • 2 adet salatalık
  • 2 adet domates
  • 4-5 adet  yeşil soğan 
  • 1 adet kuru soğan
  • yarım demet maydanoz 
  • yarım demet dere otu
  • 3-4 adet ince yeşil biber
  • 2 limonun suyu
  • yeterince tuz,pul biber karabiber,nane ,kimyon
Yapılışı:
Bulgurun üzerine iki bardak kaynar su dökülerek kapak kapatılır 10 dakika kadar bulgurun şişmesi beklenir .Bulgur geniş bir kaba alınır .Az yağ ile çok ince doğranmış kuru soğan kavrulur salçalar eklenir karıştırılır ocaktan alınır soğutulur soğuyunca bulgura iyice karıştırılır sebzeler çok ince bir şekilde doğranır domatesleri doğramadan önce kabuklarını soyun ve içindeki sulu çekirdekli kısmı çıkarın bütün malzemeleri bulgura katın tuzunu , baharatlarını yağ ve limonunu kattıktan sonra dilerseniz güzel bir sunum için pasta kalıbına koyup servis tabağına ters çevirin 
 
Leave a comment

Posted by on October 8, 2010 in Salatalar -Mezeler

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: