RSS

NOHUTLU PİLAV

08 Oct


NOHUTLU PİLAV

Malzemeler:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2,5 su bardağı kaynar su 
  • 1 su bardağı akşamdan ıslatılmış ve haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı tereyağ ve 1 yemek  kaşığı sıvı yağ
  • yeterince tuz ve karabiber
Yapılışı:
Pirinç ayıklanır ve yıkanır ılıktan biraz sıcak tuzlu suda 20-25 dakika bekletilir .Daha sonra  tekrar su gezdirilir ince tel süzgeçte 15- 20 dakika daha bekletilerek iyice suyunun süzülmesi beklenir . Teflon tencerede yağ eritilir pirinç eklenir iyice kavrulur.pirinci ölçtüğünüz bardakla 2,5 bardak kaynar su ilave edilir.Haşlanmış nohut karabiber ve tuzda ilave edilerek ağzı kapatılır .Ocağın en küçük gözünde kısık olarak pişirilir.
Not:Ben her zaman buzlukta  haşlanmış nohut ve yeşil mercimek bulundururum çok kolaylık oluyor 
 
Leave a comment

Posted by on October 8, 2010 in Pilavlar ve Makarnalar

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: