RSS

PİZZA

08 Oct

PİZZA

Malzemeler:
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su veya süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 küçük paket kuru maya 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
  • 1 domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • yarım çay kaşığı kekik 
  • sosis,sucuk ,ince biber ,zeytin ,,kaşar rendesi
Yapılışı:
bir bardak ılık suda şeker eritilir yoğurma kabına dökülür suyun her tarafını örtecek şekilde maya serpilir 58-10 dakika beklenir maya kabarınca sıvı yağ tuz ve un eklenerek yoğrulur hamur elimize ve hamur kabına yapışmaması gerekir .15 dakika kabarması beklenir kabaran hamur teflon tepsiye ince bir şekilde düzgünce yayılır kabukları soyulmuş domates, salça ,kekik bir fiske tuz robotta ezilir ve hamurun üzerine sürülür .Üzerine dilediğiniz malzemeleri arzu ettiğiniz miktarda koyabilirsiniz  200 dereceli fırında pişirilir kurumaması için.fırından çıkarmadan 5 dakika önce sucuk ve kaşar eklenir .
 
Leave a comment

Posted by on October 8, 2010 in Hamur işleri ve börekler

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: