RSS

EZOGELİN ÇORBASI

09 Oct
EZO GELİN  ÇORBASI

Malzemeler:
  • 2 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 2 çay bardağı ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet soğanın rendesi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 6-7 bardak su ve yeterince tuz
Yapılışı:
Tencerede 1 yemek  kaşığı yağ ile soğan rendesi kavrulur. Salça eklenir kavrulur. Yıkanmış mercimek ,bulgur ,su tuz ve karabiber eklenerek iyice pişirilir. Üzerine diğer 1 yemek kaşığı yağ ile acı biber ve nane yakılır .
 
Leave a comment

Posted by on October 9, 2010 in Çorbalar

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: