RSS

HAZIR YUFKADAN LAHMACUN TADINDA BÖREK

09 Oct
HAZIR YUFKADAN LAHMACUN TADINDA BÖREK

Malzemeler:
  • 6 yaprak hazır yufka ( 1 kg )
  • 250 gr kıyma 
  • 1adet kuru soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1çay bardağı sıvı yağ
  • tuz , kara biber kırmızı biber
  • 1 adet yumurta 
  • 1su bardak süt
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
Yapılışı:
Soğan,  yeşil biber ince doğranır1 çay bardağı sıvı yağın yarısı ile pembeleştirilir  kıyma eklenir iyice karıştırılarak kavrulur domates rendelenir  tuz ve baharatlar ile birlikte ilave edilir ocaktan alınır soğutulur.
Tepsi yağlanır 1 yufka serilir bir kapta yumurtanın beyazı ,süt,yağın diğer yarısı yoğurt çırpılır yufkanın arasına sürülür tekrar diğer yufka serilir tekrar sürülür üçüncü yufka da serilince soğuyan kıymalı harç yayılır diğer üç yufka aralarına sos sürülerek bitirilir en üste yumurtanın sarısı sürülür susam serpilir 200 derce pişirilir 

 
Leave a comment

Posted by on October 9, 2010 in Hamur işleri ve börekler

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: