RSS

LEBLEBİ UNU HELVASI

09 Oct
                           

LEBLEBİ UNU HELVASI

Malzemeler:
  • 450 gr leblebi
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket vanilya
  • 150gr tereyağ

Yapılışı:
yağ teflon tencerede eritilir leblebiler robotta çekilir üç su bardağı kadar olur eriyen  yağa ilave edilir karıştırılır una yağ iyice yedirilir kenarda şeker ılık suda eritilir vanilya konur unun üzerine azar azar ilave edilir hızlı hızlı karıştırılır tencereye yapışmayacak duruma gelene kadar iyice karıştırarak suyu çektirilir
 
Leave a comment

Posted by on October 9, 2010 in Tatlılar

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: