RSS

YALANCI PAÇA ÇORBASI

09 Oct

YALANCI PAÇA ÇORBASI

Malzemeler:
  • 200 gr kemiksiz haşlamalık dana eti
  • 8 bardak et suyu 
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • yarım çay bardağı sirke
  • 3 diş sarımsak
Yapılışı:
Etler yıkanır üzerini geçecek kadar su konarak düdüklüde dağılacak şekilde haşlanır suyu süzülür çorba yapılacak tencerede yağ ile un pembe renk alana kadar kavrulur üzerine yavaş yavaş et suyu ilave edilir çorba kıvamı  olacak şekilde ayarlanır kısık ateşte taşırmadan kaynatılır.Etler didiklenir tuz ile birlikte çorbaya katılır 10 dakika kısık ateşte pişirilir sarımsak rendelenir sirkeyle karıştırılır çorba servis edilirken arzuya göre kaselere gezdirilir
 
Leave a comment

Posted by on October 9, 2010 in Çorbalar

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: