RSS

YUMURTALI MEZGİT BALIĞI KIZARTMASI

09 Oct

YUMURTALI MEZGİT BALIĞI KIZARTMASI

Malzemeler:
  • 1,5 kilo mezgit balığı
  • yarım su bardağı buğday unu
  • kızartmak için yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta 
  • tuz
Yapılışı:
Mezgit balığı ayıklanır yıkanır ve tuzlanır süzülmesi için süzgece konur.Süzülünce bir kaba un konur balıklar un ile harmanlanır ayrı bir kapta yumurtalar çatalla çırpılır balıklar yumurtaya bulanır kızgın yağda iki tarafı çevrilerek kızartılır servis tabağına alınır karışık marul salatası ile servis edilir
 
Leave a comment

Posted by on October 9, 2010 in Etli yemekler

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: