RSS

BEZELYELİ HAVUÇLU PİLAV

10 Oct

BEZELYELİ HAVUÇLU PİLAV

Malzemeler:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ 
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • yarım su bardağı bezelye
  • 1 adet havuç
  • tuz
Yapılışı:
Pirinçler ayıklanır yıkanır ılıktan az sıcak tuzlu suda 20-25 dakika bekletilir .Daha sonra tekrar su gezdirilir ince tel süzgeçte 15-20 dakika daha bekletilerek iyice suyunun süzülmesi  beklenir tencerede yağ eritilir pirinç kavrulur 3 damla limon suyu ve tuz katılır zar şeklinde doğranmış haşlanmış havuç ve bezelyeler eklenir kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirilir.

Not .Hangi tür pilav olursa olsun kesinlikle karıştırılmaz tencerenin kapağı kapalı olarak  saplarından ve parmaklarınızın bir kısmı ile de kapağını tutarak iki yana hızlıca salllanır pilavın hareket ettirilmesi ile karışmış olur altı kapatılarak demlendirilir

 
Leave a comment

Posted by on October 10, 2010 in Pilavlar ve Makarnalar

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: