RSS

FIRINDA PATLICANLI KEBAP

10 Oct
FIRINDA PATLICANLI KEBAP

Malzemeler:
  • 750 gr kuşbaşı dana eti
  • 4 adet patlıcan
  • 2 adet patates
  • 2 adet dolmalık biber
  • 2 adet domates
  • tuz, karabiber,pul biber
  • kızartmak için sıvı yağ
  • 2 su bardağı et suyu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Yapılışı:
Patlıcanlar alaca şeklinde soyulur tuzlu suda 15 dakika bekletilir.Yıkanır süzülür küp şeklinde doğranır Domatesin ve patatesin kabukları soyulur biberlerle birlikte küp şeklinde doğranır. Sırası ile önce patates biber , patlıcan olarak kızartılır etler düdüklüde haşlanır süzülür et suyundan 2 bardak ayrılır, cam fırın kabına bütün malzemeler karışık konur tuz ve baharatlar arzuya göre ekilir salça et suyu ile açılır karışıma dökülür.200 derecede 30 dakika pişirilir.

 
Leave a comment

Posted by on October 10, 2010 in Etli yemekler

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: