RSS

HAMSİLİ EKMEK

11 Oct
HAMSİLİ EKMEK

Malzemeler:
  • 1 kilo taze hamsi (tuzlanmış ise 1 kase)
  • 1 bağ pazı 
  • 2 adet pırasa
  • 4 adet taze soğan
  • 2 adet orta boy patates
  • 4 adet sivri biber
  • 1 adet havuç
  • 2 adet iri domates
  • aldığı kadar mısır unu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı su
  • tuz

Yapılışı:
Eğer hamsiler taze ise ayıklanır kılçıkları çıkarılır ve yıkanır tuzlanmış hamsi ise tuzunu çıkarmak için akşamdan suya konur .
Pazının yalnızca yaprakları yıkanır çok ince doğranır,süzgece konur az tuz ile ovularak suyu çıkarılır.Yoğrulacak kaba konur. Hamsilerin kılçıkları ayıklanır ,yıkanır  havuç rendelenir diğer sebzelerde çok ince bir şekilde doğranır kaba konur. Tuz,  sıvı yağ , su ve aldığı kadar mısır unu eklenerek yoğrulur.yağlanmış fırın kabına konur .Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. salatalık ve turp ile  servis edilir.
 
Leave a comment

Posted by on October 11, 2010 in Hamur işleri ve börekler

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: