RSS

PEYNİRLİ BÖREK

12 Oct






HAZIR YUFKADAN KOLAY PEYNİRLİ BÖREK
Kahvaltıda ,Beş çaylarımızda ,Kabul günlerimizde sofralarımızın vazgeçilmezlerinden olabilecek doyurucu ve leziz tadıyla kolayca yapabileceğiniz bir tarif…

Malzemeler:
  • 1 kilo hazır yufka
  • yarım su bardağı süt
  • yarım su bardağı yoğurt
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 20 gr tereyağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı susam
  • yarım kalıp beyaz peynir

Yapılışı:
Süt, yoğurt,sıvı yağ ve yumurtanın beyazı bir kapta çırpılır.Üç yufka yaprağının aralarına çırpılan karışım gezdirilerek üst üste serilir .Üç yapraktan sonra arasına beyaz peynir  ufalanır kalan yufkalara da aynı şekilde harç gezdirilir ve üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir ve tereyağ parçaları konur 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirilir 
Bütün pasta börek ve poğaçanın  önceden ısıtılmış fırında pişirilmesi önerilir.Ama ben şimdiye kadar bu kurala hiç uymadım ve daha güzel olduğunu düşünüyorum.


    

 
Leave a comment

Posted by on October 12, 2010 in Hamur işleri ve börekler

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: