RSS

İZMİR KÖFTE

13 Oct


İZMİR KÖFTE 
  Çoğunlukla  biz sağlıklı olduğu için fırında pişen yemekleri tercih ediyoruz bunlardan biride severek yediğimiz İzmir köfte umarım sizlerde beğenirsiniz..


Malzemeler:
  • 500 gr kıyma
  • iki dilim bayat ekmek içi 
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 adet patates
  • 4 adet sivri biber
  • tuz, karabiber 
  • kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Bir kaba soğanı rendelenir ekmek içi bayatsa ufalanır taze ise ıslatılıp  süzülür .Kıyma ,soğan .ekmek yumurta,tuz ve karabiber eklenerek yoğurulur .Parçalar koparılıp uzun parmak şekli verilir Patatesler soyulup yıkanır elma dilimi gibi kesilir.Sıvı yağda önce patates dilimleri ve biber daha sonra köfteler kızartılır cam fırın kabına yerleştirilir.Domates rendelenir salça ile 2 bardağa yakın su ve biraz  tuz ile çırparak köftelerin üzerine dökülür 180 derecede  20-25 dakika pişirilir.
 
Leave a comment

Posted by on October 13, 2010 in Etli yemekler

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: