RSS

PATATESLİ PİRİNÇLİ ÇORBA

18 Oct
PATATESLİ PİRİNÇLİ ÇORBA 

Malzemeler:
  • 8 su bardağı  su veya varsa et suyu 
  • yarım su bardağı pirinç
  • 2 adet orta boy patates
  • yarım demet maydanoz
  • tuz ve karabiber

Yapılışı:
Pirinçler yıkanır ve tencereye konur üzerine  8 bardak su ilave edilerek  ocağa konur pirinçler az yumuşayınca  minik küp şeklimde doğranmış patatesler eklenir tuz ve karabiber eklenerek  patatesler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir indirmeden  önce ince doğranmış maydanoz eklenir.
 
Leave a comment

Posted by on October 18, 2010 in Çorbalar

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: