RSS

KARADENİZİN İNCİSİ FIRINDA HAMSİ

24 Oct

FIRINDA HAMSİ 
evde koku yayılmadan  ızgara tadında nefis bir hamsi yemek isterseniz fırında hamsiyi tavsiye ederim biz hamsiyi  çoğunlukla bu şekilde tercih ederiz.

Malzemeler:
  • 2 kilo hamsi (siz dilediğiniz kadar alabilirsiniz)
  • pul biber 
  • kara biber
  • tuz 
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
hamsiler ayıklanır kılçıkları çıkarılır güzelce yıkanır tuz ve baharatlar damak zevkinize göre katılır karıştırılır süzülmesi için süzgeçte bekletilir  fırın tepsisine yağlı kağıt serilir süzülen hamsiye sıvı yağ eklenir karıştırılır tepsiye yayılır 200 derecede suyunu salıp çekene kadar pişirilir kurumamasına dikkat edilir. Yerken tercih ederseniz üzerine limon sıkabilirsiniz  Marul salatası eşliğinde servis edilebilir  
 
Leave a comment

Posted by on October 24, 2010 in Etli yemekler

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: