RSS

TARÇINLI KURABİYE

22 Nov
TARÇINLI KURABİYE

Malzemeler:
  • 1 paket yumuşak margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • yarım limon suyu biraz tuz
  • aldığı kadar un

Üzeri  için:
  • yarım bardak toz şeker 
  • 2 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı:
bütün malzemeler kaba konur aldığı kadar un ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.Hamur uzun silndir şekline getirilir ince dilimlere kesilir yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir 170 derecede pişirilir.fırından çıkınca tarçınlı şeker ile harmanlanır.
 
1 Comment

Posted by on November 22, 2010 in Kurabiyeler

 

One response to “TARÇINLI KURABİYE

  1. Lezzete Dair

    November 22, 2010 at 1:19 pm

    Tarçını aroma olarak çok severim sık sık kullanırım .Kurabiyedede çok güzel olur ellerinize sağlık,sevgilerimle…

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: