RSS

GARNİTÜRLÜ HASAN PAŞA KÖFTESİ

24 Nov
GARNİTÜRLÜ HASAN PAŞA KÖFTESİ

Malzemeler:
  • 3-4 patates
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet soğan
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz ve karabiber
  • 1 su bardağı garnitür

Yapılışı:
Bir kap içine kıyma ufalanmış ekmek bayat ekmek  yoksa taze ekmeğin içi ıslatıp süzerek katılır yumurta salça ,tuz ve karabiber katılarak yoğrulur. yoğrulan kıymadan küçük parçalar alınıp avuç içinde yuvarlanır köftelerin ortası parmakla bastırılıp çukurlaştırılır yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir. fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir Patatesler haşlanır soyulur ve ezilir sıcakken süt yedirilir bir tatlı kaşığı tereyağ  tuz ve karabiber serpilir fırından çıkan köftelerin çukur yerlerine önce garnitür daha sonra patates püresi doldurulur tekrar fırında hafif pişirilir sıcak servis edilir
 
Leave a comment

Posted by on November 24, 2010 in Etli yemekler

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: