RSS

ELMALI KURABİYE

26 Nov
ELMALI KURABİYE

Malzemeler:
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket yumuşak margarin
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri
  • 1 kahve kaşığı kabartma tozu
  • limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya

İç malzemesi:
  • 3 ekşi elma 
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın 
  • 1 çay bardağı öğütülmüş ceviz veya fındık

Yapılışı:
Marmelat için elmalar yıkanır soyulur rendelenir şeker konur pişirilir soğuyunca tarçın ve ceviz konur bir kapta un,yoğurt,margarin,pudra şekeri,kabartma tozu,limon rendesi,vanilya güzelce yoğrulur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır elle açılır iç malzemesi konur ay şekli verilir yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir 180 dereceli fırında pişirilir çıkınca üzerine ince elekle vanilya karışımlı pudra şekeri serpilir.
 
Leave a comment

Posted by on November 26, 2010 in Kurabiyeler

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: