RSS

ALMAN PASTASI

01 Dec
ALMAN PASTASI

Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı sıvı yağ
  • 5 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 kaşık dolusu mısır nişastası
  • 2 kaşık dolusu un
  • 1 paket vanilya

Diğer malzemeler:
  • 2 adet muz
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:
Yumurtalar ve şeker çırpılır sıvı yağ ,un kabartma tozu ,vanilya da eklenerek çırpmaya devam edilir daha sonra yağlanmış yuvarlak borcama dökülür 175 derecede pişirilir soğuyunca ikiye kesilir krema sürülür muz dilimleri ile kaplanır kekin diğer parçası üerine kapatılır en üstüne putra şekeri elenir
Kremanın yapılışı:
Bütün malzemeler süte katılır karıştırılarak pişirilir. Pişince mikserle iyice çırpılır pastada kullanılır
 
1 Comment

Posted by on December 1, 2010 in Pastalar

 

One response to “ALMAN PASTASI

  1. Lezzete Dair

    December 1, 2010 at 4:13 pm

    uzun zamandır yapmamıştım canım çekti şimdi:))
    ellerine sağlık canım nefis gözüküyor.
    sevgiyle kal…

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: