RSS

DOMATESLİ PİLAV

02 Dec

DOMATESLİ PİLAV

Malzemeler:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 adet domates
  • 2,5 su bardağı su 
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • yarım çay kaşığı karabiber 
  • 1 tatlı kaşığı  tuz
Yapılışı:
Pirinçler ılık ve tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir daha sonra iyice yıkanır ve süzülür.Yağ tencerede eritilir kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış domatesler blenderde çekilir yağ ile kavrulur  2,5 bardak su eklenerek kaynaması beklenir kaynayan suya tuz , karabiber ve pirinç katılarak kapağı kapatılır kısık ateşte pişirilir suyunu çekince altı kapatılır üzerine kağıt havlu örtülüp demlendirilir
 
Leave a comment

Posted by on December 2, 2010 in Pilavlar ve Makarnalar

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: