RSS

ET SOTE

02 Dec
ET SOTE

Malzemeler:
  • 1 kg dana kuşbaşı
  • 2 adet soğan
  • 3 adet domates
  • 3 adet yeşil biber
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 bardak et suyu
  • karabiber 
  • kekik
  • tuz 

Yapılışı:
Et düdüklü tencereye konur üzerini geçecek kadar su konarak etler yumuşayana kadar haşlanır et süzülür 1 bardak et suyu ayrılır ayrı bir tencerede soğan ince doğranır yağda kavrulur biberler ince doğranıp ilave edilir kavrulur domateslerin kabukları soyulur ince doğranır katılır karıştırılır ayırmış olduğumuz bir bardak etin suyundan  ilave edilir tuz ve karabiber katılır daha sonra etlerde  katıp bir güzel karıştırılır ocağın altı kısılır suyu çektiğinde kekik serperek altı kapatılır
 
Leave a comment

Posted by on December 2, 2010 in Etli yemekler

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: