RSS

ADAPAZARI ISLAMA KÖFTESİ

03 Dec

ADAPAZARI ISLAMA KÖFTESİ
Çocukluğumun vazgeçilmez yemeklerinden biri olan ıslama köftesini İstanbul da yaşadığımız çocukluk döneminde ne zaman ailecek çarşıya çıksak  mutlaka lokantada yerdik.Şimdi  ne zaman ıslama köftesi yapsam hep o anılarım tazelenir

Malzemeler:
  • 500 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • yarım çay kaşığı karabiber 
  • yarım çay kaşığı kekik
  • yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • tuz

Islama malzemesi:
  • 1 yemek kaşığı dolusu acı biber salçası
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı su
  • 10 -12  dilim kadar ekmek

Yapılışı:
Soğan bir kabın içine rendelenir kıyma ,ufalanmış ekmek,tuz ve baharatlar katılarak iyice yoğrulur oval köfteler yapılır  ekmek dilimleri tost makinesinde az renkleri dönecek kadar ısıtılır teflon tava iyice ısıtılır köftelerin iki tarafı bu tavada çevirerek pişirilir bir tabağa alınır aynı tavaya üç bardak su,tuz ,yarım çay bardağı sıvı yağ ile bir kaşık salça çırpılarak konur kaynayınca ekmeklerin iki yüzü  maşa ile bu suya batırılır ve ekmekler servis tabağına alınır üzerine  köfteler dizilir közlenmiş biber ve domatesle süslenerek servis edilir
 
2 Comments

Posted by on December 3, 2010 in Etli yemekler

 

2 responses to “ADAPAZARI ISLAMA KÖFTESİ

  1. ozlemmcdevitt

    December 3, 2010 at 10:21 pm

    Cok guzel gorunuyor cok begendim, ilk firsatta yapmam lazim.

     
  2. http://belguzar anne.blogspot.com

    December 27, 2010 at 5:28 pm

    Eline sağlık canım nefıs olmuş

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: