RSS

YAYLA ÇORBASI

03 Dec

YAYLA ÇORBASI

Malzemeler:
  • yarım çay bardağı pirinç
  • 10 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • tuz

Yapılışı:
Pirinç yıkanır derin çorba tenceresinde on bardak su ile yumuşayıncaya kadar pişirilir. ayrı bir kapta yoğurt un ve yarım bardak su eklenerek güzelce çırpılır çorbadan sıcak su alınarak yoğurt ılıklaştırılır  kaynayan çorbaya yavaş yavaş ilave edilir karıştırılır 10 dakika daha kısık ateşte pişirilir tuz katılır altı kapatılır tereyağ ile nane yakılır üzerine gezdirilir .Ben yumurta katmadan yapıyorum ,arzu ederseniz yoğurtla yumurtada çırpabilirsiniz .Pirinç yerine arpa şehriye veya aşurelik buğdayda konulabilir .   Afiyet olsun…
 
Leave a comment

Posted by on December 3, 2010 in Çorbalar

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: