RSS

FIRINDA KIYMALI LAZANYA

04 Dec

FIRINDA KIYMALI LAZANYA

Malzemeler:
  • 1 paket lazanya
  • 500 gr kıyma
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet havuç
  • 2 adet domates
  • karabiber 
  • pul biber 
  • tuz
Beşamel sos için:

  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek  kaşığı tereyağ
  • Üzeri için:
  • 1 su bardağı rende kaşar
  • az tuz

Yapılışı:
Soğan ve biber ince doğranır sırası ile önce soğan,biber,havuç rendesi,kıyma en sonda domates rendesi katılarak kavrulur tuz ve baharatlar ekilir diğer tarafta lazanya büyük dikdörtgen cam fırın kabına tek sıra olarak dizilir üzerine kıymalı harç  ve beşamel sostan yayılır bu böyle lazanya ve kıymalı harç bitene kadar bir kaç kat olacak şekilde bu işleme devam edilir  en üstü beşamel sos ile kaplanır fırında pişirilir fırından çıkarmadan  10 dakika kadar önce üzerine kaşar rendesi yayılır 5-10  dakika kadar daha pişirilir

Beşamel sosun yapılışı:
tencerede yağ eritilir un katılır bir kaç dakika kavrulur   yavaş yavaş süt ve tuz katılarak çırpma teliyle karışım yoğunlaşana kadar  pişirilir

 
Leave a comment

Posted by on December 4, 2010 in Pilavlar ve Makarnalar

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: