RSS

TERMONİ (PEKMEZLİ AŞURE )

12 Dec
TERMONİ  (PEKMEZLİ AŞURE )

Malzemeler:
  • 1 su bardağı haşlanmış renkli fasulye
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı pilavlık  bulgur
  • 1 su bardağı kavrulmuş fındık
  • 2 su bardağı pekmez 
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı  un
  • 4-5 litre kadar su
Yapılışı:
Bulgur yıkanır 4-5 litre kadar su büyükçe bir tencereye konur içine bulgur konarak iyice özleşene kadar pişirilir haşlanmış nohut ve haşlanmış renkli barbunya fasulyesi katılarak biraz  daha   pişirilir un bir kapta yarım bardak su ile açılır yavaşça kaynayan tencereye karıştırarak dökülür 15 dakika kadar sonra pekmez ve şeker ilave edilir fındık eklenir bir müddet daha karıştırılarak pişirilir karıştırmadan  dibi tutar  kaselere konur aşure gibi soğuk yenir  

 
Leave a comment

Posted by on December 12, 2010 in Tatlılar

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: