RSS

AŞURE

15 Dec
AŞURE

Malzemeler:
  • 1 su bardağı fasulye
  • 1 su bardağı nohut
  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı bütün kavrulmuş fındık
  • 1 su bardağı ince doğranmış kuru incir
  • 1 su bardağı ince doğranmış kayısı
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 2  su bardağı şeker
  • 10 adet karanfil
  • 4 litre su

Yapılışı:
Fasulye nohut ve buğday akşamdan ayrı kaplarda ıslatılır ertesi gün nohut ve fasulye ayrı ayrı haşlanır süzülür buğday aşure yapılacak büyükçe bir tencereye  4 litre su ile birlikte konarak iyice özleşene kadar pişirilir nohut ve fasulye eklenir biraz daha pişirilir yıkayıp ve ince doğranmış  incir, kayısı ,üzüm eklenir onlarda yumuşayınca şeker katılır bir kenarda ayrı tavada karanfil 1 çay bardağı su ile kaynatılır suyu  aşureye ilave edilir fındık ve ceviz eklenerek ocağın altı kapatılır kaselere boşaltılır üzeri tarçın , nar taneleri ve cevizle süslenir..
 
1 Comment

Posted by on December 15, 2010 in Tatlılar

 

One response to “AŞURE

  1. Anonymous

    December 18, 2010 at 7:43 am

    Cok guzel, hemen yapmam lazim..ellerinize saglik hocam..

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: