RSS

KIYMALI KELEM DOLMASI

15 Dec
KIYMALI KELEM DOLMASI

Malzemeler:
  • 1 adet orta boy dolmalık beyaz lahana (kelem )
  • 300 gr kıyma 
  • yarım su bardağı pilavlık bulgur
  • yarım su bardağı pirinç
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz

Yapılışı:
Kelem ayıklanır yapraklar kaynar suda haşlanarak yumuşatılır ayrı bir kaba soğan rendelenir bulgur ve pirinç yıkanır konur kıyma,salça sıvı yağ tuz ve baharatlar katılarak iyice yoğrulur yapraklara bu iç sarılır tencerenin dibine yapraklardan serilir dolmalar tencereye dizilir en üstüne 1 kaşık salça kaynar suda açılarak   dolmaların üzerini az geçecek kadar  gezdirilir 1 yemek kaşığı tereyağ ve tuz ilavesi ile kısık ateşte pişirilir
 
1 Comment

Posted by on December 15, 2010 in Etli yemekler

 

One response to “KIYMALI KELEM DOLMASI

  1. Anonymous

    December 15, 2010 at 11:27 pm

    Cok guzel gorunuyor, cok begendim.

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: