RSS

TAVUK SOTE

19 Dec
TAVUK SOTE

Malzemeler:

  • 4 adet tavuk göğüs eti

 Harcı için:

  • 1yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz
Yapılışı:

Tavuk etleri ayıklanır yıkanır küp şeklinde doğranır derin bir kabın içine harç malzemeleri konur ve tavuk etleri bu harca iyice bulanır mümkünse bir kaç saat buz dolabında bekletilir yapışmaz tava yağsız olarak iyice kızdırılır etler konur karıştırılarak pişmesi sağlanır.Ayrıca arzu edilirse etler çöp şişe dizilir ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine konarak fırında pişirilebilir
 
1 Comment

Posted by on December 19, 2010 in Etli yemekler

 

One response to “TAVUK SOTE

  1. Anonymous

    December 20, 2010 at 10:03 pm

    Gogus etinden ziyade but severim ben🙂 Siteniz cok guzel, aksama ne pisirsem diye dusundugumde hemen sitenize goz atiyorum. Hergun yeni bisey eklemeniz cok guzel.

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: