RSS

FIRINDA KIYMALI PATATES

21 Dec
FIRINDA KIYMALI  PATATES 

Malzemeler:
  • 6-7 adet patates
  • 300 gr kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • yarım demet maydanoz
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • karabiber 
  • pul biber 
  • tuz
  • patatesleri kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı
Patatesler soyulur daire şeklinde doğranır tavada iki tarafı kızartılır .Ayrı bir tavada yarım çay bardağı sıvı yağ ile piyazlık veya küp şeklinde doğranan soğanlar ve kıyma  kavrulur kabukları soyulup küp şeklinde doğranan domates ve salça birazda su  eklenir pişirilir tuz,baharat ve maydanoz katılarak ocağın altı kapatılır. fırın kabına önce kızaran patatesler daha sonra üzerine kıymalı sos gezdirilir su az gelirse az miktarda sıcak su eklenebilir 200 dereceli fırında pişirilir 
 
2 Comments

Posted by on December 21, 2010 in Etli yemekler

 

2 responses to “FIRINDA KIYMALI PATATES

  1. Eda'nin annesi

    December 21, 2010 at 10:27 pm

    Cok pratik ve lezzetli. Ellerinize saglik.

     
  2. Turkan

    December 21, 2010 at 10:27 pm

    Ne zamandir yapmamistim. Iyi ki aklima getirdiniz. Tesekkurler.

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: