RSS

CEVİZLİ İRMİK HELVASI

27 Dec
CEVİZLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz

Yapılışı:
yağ tencereye konur eritilir irmik ilave edilir karıştırılarak iyice kavrulur irmik kavrulurken şeker ve su ayrı bir tencere ile ocakta eritilir vanilya eklenir kavrulan irmiğe ceviz ve şekerli su katılır sürekli karıştırarak suyunun iyice çekmesi sağlanır 
 
3 Comments

Posted by on December 27, 2010 in Tatlılar

 

3 responses to “CEVİZLİ İRMİK HELVASI

  1. Turkan

    December 28, 2010 at 10:05 pm

    Bunu ben de yapiyorum ama sizinki gibi tane tane olmak yerine yapis yapis un helvasi gibi oluyor. Sut yerine su kullansam sizin tarifdeki gibi bi duzelme olur mu acaba?

     
  2. ÇOK NEFİS TATLAR

    December 29, 2010 at 9:12 am

    süt tadını hiç sevmediğim için süt kullanmıyorum. o yüzden su kullanıyorum. verdiğim ölçülerle yaparsanız güzel olacağını umuyorum🙂

     
  3. Turkan

    January 4, 2011 at 5:02 am

    denedim, cooookkk guzel oldu, cooook tesekkurler..

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: