RSS

SAC EKMEĞİ

06 Jan

SAC EKMEĞİ

Malzemeler:
  • 6 su bardağı un
  • yarım  paket yaş maya 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • aldığı kadar ılık  su(2 su bardağı kadar)

Yapılışı:
Bir kabın içinde maya az su ile eritilir un ve tuz  konur aldığı kadar su azar azar dökülerek hamur yoğrulur  hamurun yarım saat kadar mayalanması beklenir daha sonra hamurdan yumurtadan biraz büyük bezeler koparılır tezgaha un serpilir 14 cm büyüklüğünde açılır teflon tava ocakta yağsız olarak iyice kızdırılır ekmeklerin altı üstü çevrilerek pişirilir
 
Leave a comment

Posted by on January 6, 2011 in Hamur işleri ve börekler

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: