RSS

ETLİ NOHUT YEMEĞİ

16 Jan
ETLİ NOHUT YEMEĞİ

Malzemeler:
  • 2 su bardağı nohut
  • yarım kg kuşbaşı dana eti
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası (acı )
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • tuz, karabiber

Yapılışı:
nohut akşamdan büyük ve derin bir kapta bol suda bekletilir ertesi gün haşlanır süzülür etlerde  tencerede veya düdüklüde haşlanır yemek yapılacak tencereye soğanlar yemeklik doğranır sıvı yağda kavrulur salçalar ilave edilir karıştırılır haşlanmış etler ve nohut katılır etin suyu üzerini az geçecek kadar ilave edilir kısık ateşte pişirilir indirmeden on dakika kadar  önce karabiber ve tuz katılır 

 
Leave a comment

Posted by on January 16, 2011 in Etli yemekler

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: