RSS

ŞEHRİYELİ TAVUK SUYU ÇORBASI

22 Jan
ŞEHRİYELİ TAVUK SUYU ÇORBASI

Malzemeler:
  • 2 parça tavuk göğüs eti
  • 2 çay bardağı arpa veya tel şehriye 
  • yarım demet maydanoz
  • 1 adet limon
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • tuz

Yapılışı:
tavuk göğsü yıkanır ince küp şeklinde doğranır çorba yapılacak tencereye konur 7-8 bardak kadar su ile et haşlanır daha sonra şehriye ilave edilir şehriyede yumuşayınca 1 adet limonun suyu karabiber tuz katılır indirmeye yakın ince doğranmış maydanoz katılır ve ocağın altı kapatılır
 
Leave a comment

Posted by on January 22, 2011 in Çorbalar

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: