RSS

30 Jan

TAVUKLU PİLAV

Malzemeler:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2,5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 adet tavuk göğüs eti
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • tuz

Yapılışı:
Pirinç yıkanır sıcak suda 1 saat kadar bekletilir daha sonra süzülür tavuk göğüs eti yıkanır ve tencereye konur  üzerini geçecek kadar soğuk su konarak haşlanmaya bırakılır su kaynayınca tuz eklenerek pişirilir pişince etler didiklenir Pilav  tenceresine yağ konur eriyince pirinç konur kavrulur tavuk suyu ilave edilir didiklenen tavuk etleri konarak kısık ateşte pişirilir
 
1 Comment

Posted by on January 30, 2011 in Pilavlar ve Makarnalar

 

One response to “

  1. ozlemmcdevitt

    January 31, 2011 at 10:22 am

    Seyyar Tayyar'in tavuklu pilavi midir bu :)))

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: