RSS

ÇİLEK SOSLU PASTA

02 Feb
ÇİLEKLİ PASTA

Malzemeler
Pandispanya  tarifi meyveli pastanın aynısı 
Arası ve üzeri için :
  • yarım kg çilek
  • 3 poşet krem şanti
  • 1,5 su bardağı süt 1,5 çay bardağı toz şeker
  • Kreması için:
  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • yarım su bardağı şeker
  • 2 adet muz
Yapılışı:
pandispanya bir gün önceden hazırlanır çilekte bir gün önceden ayıklanır yıkanır 1,5 çay bardağı şeker üzerine dökülerek bekletilir ertesi gün  krema malzemesi ile krema yapılır ve soğutulur krem şantide  hazırlanır üçte biri kadar soğuyan muhallebiye karıştırılır çilek akşamdan şekerlendiği için suyunu salmıştır suyu bir kaba süzülür pasta üç parçaya bölünür ve bu çilek suyu ile kekin parçaları ıslatılır çilek robotta öğütülür keke önce krema daha sonra çilek sosu daha sonra muz dilimleri konarak üst üste konur en üstü ve yanları krem şanti ile kaplanır şırınga ile üzeri süslenir en üstüne kalan çilek sosu yayılır
 
2 Comments

Posted by on February 2, 2011 in Pastalar

 

2 responses to “ÇİLEK SOSLU PASTA

  1. Ozlem

    February 2, 2011 at 11:42 am

    Harika otesi, bayildim..

     
  2. çokzarifişler.com

    February 4, 2011 at 10:55 pm

    ellerine sağlık çok nefis görünüyor

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: