RSS

BEYAZ HELVA

15 Feb
BEYAZ HELVA

Malzemeler:
  • 2 su bardağı un
  • 3/4 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket margarin veya tereyağ

Yapılışı:
un yağsız olarak tencerede iyice rengi pembeleşene kadar kavrulur.sonra ince tel süzgeçle elenir içine pudra şekeri karıştırılır.Yağ iyice eritilip kızdırılır köpürünce kavrulmuş una dökülerek iyice karıştırılır tepsiye bastırarak döşenir dilimlere kesilir iyice soğuması beklenir soğuyunca kırmadan dikkatlice servis edilir.Dilerseniz fındık, ceviz veya fıstıkta ekleyebilirsiniz.
 
1 Comment

Posted by on February 15, 2011 in Tatlılar

 

One response to “BEYAZ HELVA

  1. çokzarifişler.com

    February 15, 2011 at 4:29 pm

    vildancım bu tarifi gördüğüme çok sevindim çünkü ben çok zeviyorum ellerine sağlık

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: