RSS

ETİMEK TATLISI

19 Feb
ETİMEK TATLISI

Malzemeler:
  • 4 su bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket etimek

Üzeri için:
  • 1,5 bardak ılık şekerli süt
  • 1 su bardağı süt 
  •  2 poşet krem şanti
  • 1 çay bardağı ceviz veya Antep fıstığı

Yapılışı:
Tencereye dört bardak süt bir bardak şeker iki kaşık nişasta bir buçuk kaşık un konarak muhallebi yapılır ılınınca vanilya konur arzuya göre bir limonun rendesi ve suyuda konabilir.Etimekler tek sıra cam kaba dizilir şekeli ılık süt ile üzerleri ıslatılır muhallebi yayılır tekrar etimek konur tekrar ıslatılır tekrar muhallebi konarak üç kat oluşturulur üzeri tekrar süt ile ıslatılır kalan muhallebiden sürülür krem şanti ile kaplanır ceviz veya fıstık serpilir buzdolabında soğumaya bırakılır
 
2 Comments

Posted by on February 19, 2011 in Tatlılar

 

2 responses to “ETİMEK TATLISI

  1. Akdeniz Kızı

    February 19, 2011 at 5:54 pm

    geçen hafta bende yapmıştım…katkatta güzel olmuş…ellerinize sağlık….

     
  2. GÜLOANNE

    February 19, 2011 at 9:23 pm

    Harika bir tatlı üç katlısını hiç yapmamıştım tek katlısı hep ekmek kadayıfına benzetmişimdir emeğinize sağlık

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: