RSS

PIRASALI OMLET

19 Feb
PIRASALI OMLET

Malzemeler:
  • yarım kilo kadar pırasanın yeşil kısımları
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3/4 çay bardağı sıvı yağ
  • yeterince tuz

Yapılışı:
Pırasanın yaprakları ayıklanır yıkanır çok ince bir şekilde doğranır.Tavaya yağ konur biraz kızdırılır ve pırasalar konarak az tuz eklenir güzelce kavrulur yumuşayınca yumurtalar bir kapta biraz tuz,karabiber ve pul biberle çırpılır pırasaların üzerine gezdirilerek pişirilir.
 
1 Comment

Posted by on February 19, 2011 in kahvaltılıklar

 

One response to “PIRASALI OMLET

  1. Akdeniz Kızı

    February 19, 2011 at 5:57 pm

    pırasanın en sevdiğim hallerindendir….annem tohuma bırakılan yeşil soğan yapraklarında da yapardı….hatta yanına cacık yapıp öğle vakti yediğimiz olmuştur…ellerinize sağlık…

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: