RSS

RULO KÖFTE

19 Feb
RULO KÖFTE

Malzemeler:
  • 750 gr kıyma
  • 3-4 dilim bayat ekmek içi
  • 1 adet rende soğan
  • 2 adet yumurta
  • yarım demet maydanoz
  • 1çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • tuz

Arası için:
  • 2 adet küp şeklinde doğranmış haşlanmış havuç
  • 1 kase haşlanmış bezelye
  • yarım kaşık tereyağ

Yapılışı:
Köfte malzemesi bir kaba konarak iyice yoğrulur.Haşlanmış bezelye ve havuç bir tavada tereyağ ile 1-2 dakika kadar kavrulur.Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir köfte düzgünce yayılır iç malzemede köftenin üzerine yayılır uzun kenardan yuvarlayarak rulo şeklinde sarılır tepsiye yerleştirilir üzerine fırça yardımı ile sıvı yağ sürülür folyo kapatılır 200 dereceli  fırında 35-40 dakika pişirilir.Pişmeden10-15 dakika önceden folyo kaldırılır ve pişmeye devam edilir.
 
1 Comment

Posted by on February 19, 2011 in Etli yemekler

 

One response to “RULO KÖFTE

  1. Akdeniz Kızı

    February 19, 2011 at 5:55 pm

    ellerinize sağlık…haftaya pişirecekler listesine aldım bile …..

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: