RSS

AÇMA

20 Feb
AÇMA

Malzemeler:
  • 4,5 su bardağı un
  • 20 gr kuru maya (iki küçük paket)
  • 1 adet yumurta 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su veya süt

Üzeri için:
  • 1 adet yumurta sarısı
  • susam ve çörek otu
  • 100 gr yumuşak margarin

Yapılışı:
Bir bardak ılık suda şeker eritilir yoğurma kabına boşaltılır üzerine kuru maya serpilir mayanın kabarması beklenir maya kabarınca içine yumurta, yağ ,tuz un konarak iyice yoğrulur ve mayalanması beklenir mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılır 20 cm çapında daireler açılır üzerine yumuşak margarin sürülür bir ucundan yuvarlayarak rulo yapılır daha sonra burarak uçları birleştirilir halka şekli verilir yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir 20 dakika kadar mayalandırılır daha sonra üzerine yumurta sarısı sürülür susam ,çörek otu serpilir 200 dereceli fırında 20 dakika kadar pişirilir
 
2 Comments

Posted by on February 20, 2011 in Hamur işleri ve börekler

 

2 responses to “AÇMA

  1. çokzarifişler.com

    February 20, 2011 at 10:19 am

    kahvaltıda açma vardı anlaşılan hamarat hanım ellerine sağlık..

     
  2. Akdeniz Kızı

    February 20, 2011 at 3:36 pm

    hızlısınız…ben henüz resimleri çektim ama tarifleri yazamadığım için yarına…ellerinize sağlık güzel olmuş….

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: